zaterdag 24 januari 2009

Ding 9

Daar gaan we weer. Om het overzichtelijk te houden heb ik even over alle punten die bij ding 9 staan, kort iets verteld.
1.Een weblog zou je bijv. kunnen inzetten om elkaar voorbeelden door te geven bij het organiseren van bijv.tentoonstellingen, het eens veranderen van inrichtingen enz.. Extern is het wel leuk om foto's te laten zien en wat je er allemaal mee kunt doen.
2.RSS; door RSS feeds kun je bijv. heel snel zien welke nieuwe boeken er zijn en daardoor kun je de leners ook weer sneller van dienst zijn.
3.Foto editors zou je kunnen gebruiken om aankondigingen te maken als er bijv. een bekende schrijver in de bibliotheek komt. Zo kun je op een leuke manier bijv. een erg orginele poster maken met de effecten van foto's bewerken.
4.Je kunt het zowel voor privé als voor de bibliotheek gebruiken. Voor privé gebruik zou je het kunnen maken om uitnodigingen of (kerst)kaartjes te maken.
5. Die 3 termen hoor en zie je veel meer nu. Ik was deze week op een ouderavond op de Avans school in Breda en die docent die sprak gebruikte ook het programma flickr om enkele foto's te tonen, voor deze cursus had ik nog nooit van flickr gehoord en van de week dacht ik, hé dat gebruiken wij ook.
6. Er zou bijv. een weblog van de bibliotheek kunnen worden opgericht waarop feiten en nieuwtjes worden geplaatst. Bezoeker van de bibliotheek kunnen daar dan op reageren en misschien vragen stellen.

2 opmerkingen:

  1. wat betreft punt 5: leuk dat je dingen gelijk in de praktijk tegenkomt. Je weet nu inderdaad wat al deze dingen zijn. Je wordt je bewust (mediawijs) van wat er is en dat is ook de bedoeling van deze cursus.
    Verder goede beschouwing met veel bruikbare ideeen. Op naar het volgende ding.

    groetjes,
    Alinda

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt voor je visie! Een weblog met uitsluitend leuke, interessante informatie en tips voor bibliotheek-bezoekers vind ik een goed idee. Moet alleen wel goed aangepakt worden, want als er bijvoorbeeld één keer in de paar maanden een berichtje opstaat zijn de bezoekers er snel klaar mee, vrees ik...

    BeantwoordenVerwijderen